Ресторани
/
17 Лютого, 2020

Перебудова приміщення під ресторан

Відкриття ресторану супроводжується рядом етапів, з яких одним з найбільш важливих є  переобладнання приміщення під дане підприємство. З самого початку підприємцю треба зіставити власні бажання і фінансові можливості. Тільки таким чином можна розраховувати на подальший успішний розвиток бізнесу.

Особливості підбору приміщення під ресторан

Найлегшим шляхом буде відшукати приміщення, в яких раніше вже знаходився заклад громадського харчування. В такому випадку перебудову залу або кухні не зажадає значних витрат. Однак замовник завжди залишає за собою право здійснити повне перепланування приміщень під новий проект ресторану.

Набагато складніше переобладнати в кафе або ресторан приміщення, які раніше були житловими. Перед тим, як підписати договір довгострокової оренди або здійснити покупку обов’язково проконсультуйтеся з фахівцями. У багатьох випадках перебудувати планування приміщення не представляється можливим.

З огляду на все вищесказане, можна зробити висновок, що у кожного підприємця, який бажає відкрити новий ресторан, є два виходи:

  • орендувати житлове приміщення, після чого переформатувати його в нежитловий фонд;
  • підібрати нежитлове приміщення, в якому перебудову потребують меншої кількості робіт або ж зовсім не потрібно.

У процесі підбору будівлі для ресторанного бізнесу необхідно замовити експертизу у фахівців, які оцінюють приміщення за кількома основними критеріями:

  • наявності дефектів;
  • можливість проведення перепланування або зміни фасаду;
  • місце розташування будівлі та приміщення, де буде розміщуватися ресторан;
  • можливість зміни параметрів приміщень, які би відповідали державним стандартам у сфері закладів громадського харчування;
  • наявності місця для виробничих можливостей майбутнього ресторану.

Адаптація приміщення для ресторану в нежитловий фонд

Щоб мати можливість перевести приміщення в нежитловий фонд, воно повинно відповідати кільком критеріям:

  • мати окремий вхід;
  • знаходитися на 1-му поверсі будівлі;
  • не бути частиною житлового приміщення;
  • не знаходитися у аварійному стані або підлягати знесенню.

Компанія Commercial Construction з радістю допоможе вам не тільки переоблаштувати приміщення під ресторан, але і підібрати найбільш вигідне розташування для майбутнього закладу громадського харчування і зробити весь комплекс ремонтних робіт «під ключ».

Створення проекту перепланування під ресторан

В першу чергу розробляється план майбутнього ресторану. Досвідчені ресторатори знають, що абсолютно кожна конструкція, яка знаходиться в залі повинна сприяти розвитку бізнесу. Якщо ви хочете успіху свого закладу, найкраще звернутися до висококваліфікованих фахівців, які мають достатній досвід у створенні планування приміщення під ресторан.

Перебудову об’єкта під ресторан створюється в кілька основних етапів:

  1. Створення 3D-візуалізації від дизайнерів.
  2. Реалізація будівельних робіт (перепланування – знесення і зведення нових стін).
  3. Монтаж інженерних систем (встановлення опалювальної магістралі, електромережі, каналізації, вентиляційної системи і т. д.).
  4. Планування і встановлення протипожежної системи.
  5. Встановлення системи охорони.
  6. Оздоблювальні роботи і остаточне декорування приміщення.

Компанія Commercial Construction має суттєвий досвід виконання повного циклу ремонтно-будівельних робіт для ресторанів. Разом з вами нам під силу розробити успішний проект ресторану, кожен елемент в дизайні і планування якого буде залучати нових клієнтів у ваш заклад.